Witte dakbedekking

Is het tijd om het platte dak van je woning of werkplek te vervangen? Dan denk je misschien dat je vastzit aan de keuze voor de traditionele zwarte dakbedekking. Niets is echter minder waar, want tegenwoordig is er ook de optie van witte dakbedekking. Net als het bekende zwarte dak is ook een wit dak gemaakt van bitumen. Het grote voordeel van de witte kleur zit hem onder meer in het feit dat wit veel beter koelt. Een dak van zwarte bitumen trekt de warmte van de zon enorm aan. Hierdoor kan de oppervlaktetemperatuur op een hete zomerdag oplopen tot maar liefst 80°C. Ook in de ruimte onder een zwart dak merk je deze hitte. Wat onze dakdekkers betreft kun je dus beter kiezen voor een dak van witte bitumen. Vanzelfsprekend zit je bij ons helemaal goed als je ook jouw dak op een slimme manier wilt vernieuwen.

Offerte aanvragen

Onze diensten

Wij zijn een gecertificeerd dakbedekkersbedrijf, gespecialiseerd in het plaatsen, renoveren en onderhouden van duurzame daken. Of het nu gaat om een plat dak of een pannendak. Ons team bestaat uit vakkundige en servicegerichte dakdekkers en wij zijn jouw oplossing voor al jouw duurzame dakwerkzaamheden. Wij zijn werkzaam op zowel de zakelijke markt als de particuliere markt. 

Leien daken

Ontdek de tijdloze allure en duurzaamheid van natuurstenen leien en keramische leipannen, een ambachtelijke dakbedekkingsoptie die zowel stijl als functionaliteit combineert.

Lees meer

Pannendak

De levensduur van een pannendak is met betonnen dakpannen 40 jaar en met keramische dakpannen 75 jaar. Wij werken duurzaam en met KOMO gecertificeerde producten.

Lees meer

Bitumen

De levensduur van een bitumen dak is ongeveer 20 jaar. Voorkom onverwachte kosten door lekkages. Laat de levensduur van je bitumen dak gratis door ons controleren.

Lees meer

Dakisolatie

Slim je eigen geld investeren. Laat je huis meer waard worden. In de winter je huis lekker warm, en in de zomer je huis lekker koel. Door je dak te isoleren, kun je dit in een handomdraai bereiken.

Lees meer

Lichtkoepels & Straten

Meer lichtinval nodig in je aanbouw, keuken, veranda of opbouw? Of een betere ventilatie of toegang naar je dak nodig? Neem een lichtkoepel of lichtstraat.

Lees meer

Dakinspectie

Nederland kent veel verschillende weersomstandigheden, waardoor je dak veel te verduren krijgt. Een jaarlijkse dakinspectie is van essentieel belang.

Lees meer

Sedumdak

Wil je zorgen voor meer groen in je wijk? Neem een sedumdak en draag bij aan een gezonde en prettige leefomgeving? De meeste gemeenten geven subsidie voor sedumdaken.

Lees meer

Detectie & verzekering

Heb je last van een lekkage aan je plat dak en wil je geen overbodige dakreparaties laten uitvoeren? Laat dan direct een lekkagedetectie uitvoeren door Meesman Dakdekkers.

Lees meer

Onderhoud daken

Meesman Dakdekkers is gespecialiseerd in bitumen daken, daar hoort ook onderhoud van bitumen daken bij. Wij kunnen je dak elk jaar onderhouden.

Lees meer

Waarom kiezen voor een wit dak?

Door te kiezen voor witte bitumen dakbedekking in plaats van het ouderwetse zwart zorg je ervoor dat het felle en warme zonlicht effectief wordt teruggekaatst. De overtollige warmte blijft dus niet op je dak hangen en dringt niet door in je huis. Hierdoor heb je veel minder energie nodig om je woning te koelen. Over energie gesproken: een wit dak is ook ideaal in combinatie met zonnepanelen op je platte dak. Doordat je dak niet te warm wordt, raken ook je zonnepanelen niet oververhit. Zo kunnen ze hun werk beter doen, behaal je meer rendement en verleng je de levensduur van je zonnepanelen. Het effect van witte dakbedekking is heel eenvoudig te meten door onder meer onze dakdekkers. Bij een wit dak wordt de temperatuur direct met maar liefst 5°C teruggebracht. Dit is prettig voor jezelf, maar natuurlijk ook heel fijn voor het omlaag brengen van de algehele temperatuur in je omgeving. Een dak van witte bitumen is dan ook bij uitstek geschikt in dichtbebouwde gebieden, zoals woonwijken en binnensteden. Ons dakdekkersbedrijf helpt je graag bij het uitzoeken van jouw perfecte nieuwe dak!

Witte dakbedekking

Het belang van een erkend dakdekkersbedrijf

Je doet er goed aan om je nieuwe witte dakbedekking te laten leggen door een erkend dakdekkersbedrijf. Onze dakexperts hebben de juiste opleiding gehad en beschikken over enorm veel ervaring met de aanleg van zowel zwarte als witte bitumen in verschillende uitvoeringen. Dit betekent dat we precies weten hoe we de nieuwe dakbedekking moeten leggen voor de beste werking en natuurlijk een 100% correcte afwerking. Wij zorgen ervoor dat de juiste variant bitumen gelegd wordt, dat je nieuwe dak goed waterdicht wordt gemaakt en klaar is om de elementen te trotseren. Bij veel witte bitumen daken wordt een rand van zwarte bitumen toegevoegd. Wij zien erop toe dat dit in precies de juiste verhouding gebeurt. Op deze manier ben je verzekerd van een perfect eindresultaat. Door het bitumen goed te lijmen of vast te branden blijft je nieuwe dakbedekking stevig zitten.

Een dak van witte bitumen aanleggen

Wil je je verouderde of aangetaste dakbedekking vervangen? Dan kun je net zo goed kiezen voor een compleet nieuwe dakbedekking van witte bitumen. De specialisten van ons dakdekkersbedrijf vertellen je met plezier nog meer over de voordelen van een wit dak. Laat gewoon één van onze dakdekkers bij je langs komen en krijg direct een goed advies. We stellen ook graag een op maat gemaakte offerte voor je op. Zo krijgt je een goed inzicht in de verschillende mogelijkheden voor jouw dak en weet je exact waar je financieel gezien op kunt rekenen.