Wat kost een sedum dak?

Niet voor niets wordt het plaatsen van een sedum dak steeds populairder. Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk maatschappelijk thema en een sedum dak kan helpen om de duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Daarnaast is een dergelijk groendak ook veel mooier om te zien dan saaie zwarte dakbedekking. 

 • Gecertificeerd dakdekkersbedrijf
 • 10 jaar garantie
 • Wij werken duurzaam
Offerte aanvragen

Onze diensten

Wij zijn een gecertificeerd dakbedekkersbedrijf, gespecialiseerd in het plaatsen, renoveren en onderhouden van duurzame daken. Of het nu gaat om een plat dak of een pannendak. Ons team bestaat uit vakkundige en servicegerichte dakdekkers en wij zijn jouw oplossing voor al jouw duurzame dakwerkzaamheden. Wij zijn werkzaam op zowel de zakelijke markt als de particuliere markt. 

Leien daken

Ontdek de tijdloze allure en duurzaamheid van natuurstenen leien en keramische leipannen, een ambachtelijke dakbedekkingsoptie die zowel stijl als functionaliteit combineert.

Lees meer

Pannendak

De levensduur van een pannendak is met betonnen dakpannen 40 jaar en met keramische dakpannen 75 jaar. Wij werken duurzaam en met KOMO gecertificeerde producten.

Lees meer

Bitumen

De levensduur van een bitumen dak is ongeveer 20 jaar. Voorkom onverwachte kosten door lekkages. Laat de levensduur van je bitumen dak gratis door ons controleren.

Lees meer

Dakisolatie

Slim je eigen geld investeren. Laat je huis meer waard worden. In de winter je huis lekker warm, en in de zomer je huis lekker koel. Door je dak te isoleren, kun je dit in een handomdraai bereiken.

Lees meer

Lichtkoepels & Straten

Meer lichtinval nodig in je aanbouw, keuken, veranda of opbouw? Of een betere ventilatie of toegang naar je dak nodig? Neem een lichtkoepel of lichtstraat.

Lees meer

Dakinspectie

Nederland kent veel verschillende weersomstandigheden, waardoor je dak veel te verduren krijgt. Een jaarlijkse dakinspectie is van essentieel belang.

Lees meer

Sedumdak

Wil je zorgen voor meer groen in je wijk? Neem een sedumdak en draag bij aan een gezonde en prettige leefomgeving? De meeste gemeenten geven subsidie voor sedumdaken.

Lees meer

Detectie & verzekering

Heb je last van een lekkage aan je plat dak en wil je geen overbodige dakreparaties laten uitvoeren? Laat dan direct een lekkagedetectie uitvoeren door Meesman Dakdekkers.

Lees meer

Onderhoud daken

Meesman Dakdekkers is gespecialiseerd in bitumen daken, daar hoort ook onderhoud van bitumen daken bij. Wij kunnen je dak elk jaar onderhouden.

Lees meer

Weinig onderhoud met een sedumdak

Sedum is overigens een andere benaming voor vetplantjes. Je laat vetplantjes groeien op een plat dak of een licht hellend dak van 1 tot 45 graden. Een sedum dak valt onder de categorie ´extensief groendak´. Dit houdt in, dat het dak nauwelijks onderhoud vergt, de laagdikte minder dan 20 centimeter bedraagt en het dak minder belast wordt. Er bestaat ook een ´intensief groendak´. Dit ziet er meer als een tuin uit, met planten, grassen en zelfs bomen. Dit vergt uiteraard meer onderhoud dan een sedum dak en het dak moet een hogere belasting dragen. Wat zijn de voordelen van een sedum dak en wat zijn de kosten als je dit dak door een dakdekker laat plaatsen?

Kosten voor een sedumdak

Waarom kiezen voor een sedumdak?

Een sedum dak heeft erg veel voordelen. Vooral al je het dak professioneel door een dakdekkersbedrijf laat plaatsen, heb je er geen omkijken meer naar. Enkele voordelen van het laten plaatsen van een sedum door de dakdekker:

 • Een laag sedum is een uitstekende bescherming van je dakbedekking, dat wel tweemaal zo lang meegaat.
 • Weinig tot geen last meer van wateroverlast tijdens hevige regenbuien. Een sedumdak vertraagt de afvoer van regenwater en gebruikt zelf veel regenwater.
 • Het is een uitstekende isolatielaag. Je isoleert hiermee je woning tegen de kou en het dak geeft juist verkoeling tijdens de hitte.
 • Heb je in combinatie met een sedum dak zonnepanelen laten leggen? Zonnepanelen renderen met de aanwezigheid van een groen dak beter.
 • Een goede geluidsisolatie is gegarandeerd.
 • Een groendak is goed voor een beter milieu. De vetplantjes zetten CO2 om in zuurstof en reinigen de lucht.
 • Een prachtig uitzicht op een mooi groen dak.

Een professioneel dakdekkersbedrijf zorgt tevens voor een perfecte aanleg van het dak en heeft ook de expertise in huis. Twijfel je nog of heb je meer vragen? Een dakdekker kan ongetwijfeld al je vragen beantwoorden.

Wat zijn de kosten van een sedum dak?

Natuurlijk wil je wel weten wat de kosten zijn voor een sedum dak. Het leggen van een dergelijk dak vergt wel enige kennis en ervaring. Daarom schakel je hiervoor het beste een dakdekkersbedrijf in, die het dak professioneel voor je aanlegt. Het dak moet voorzien worden met meerdere lagen. Een goed ingericht sedumdak bestaat uit de volgende lagen:

 • Waterbestendige dakbedekking: dit is uiteraard vanzelfsprekend, zodat je hiermee lekkages voorkomt.
 • Een beschermende laag: dit is meestal water absorberende mat.
 • Drainagelaag: nodig om overtollig water af te voeren en voor opslag van water voor de beplanting.
 • Filterlaag: de filterlaag zorgt ervoor dat de bovenste substraatlaag niet met het water wegspoelt.
 • Substraatlaag: de plantenwortels groeien uit en worden beschermd in de substraatlaag, waar tevens voedsel en water aan de wortels wordt voorzien.
 • Het sedum: in de vorm van losse vetplantjes, strooien van zaden of sedummatten.

Zoveel lagen kost natuurlijk wat, maar zorgt wel voor een zeer degelijk sedumdak dat jarenlang meegaat. Reken op gemiddelde kosten van € 45,- tot € 100,- per vierkante meter. Bezuinig je op enkele lagen, dan wordt het goedkoper, maar is de kwaliteit ook minder.

Vraag een offerte op bij een professionele dakdekker

Niet alleen vergt het leggen van een sedum dak kennis van zaken. Je moet ook veilig kunnen werken, omdat je immers op een dak staat. Als je dit niet zelf wilt, besteed het dan uit aan een dakdekkersbedrijf. De dakdekker heeft voldoende ervaring en kennis opgedaan en kan een klus snel en degelijk uitvoeren. Vraag daarom een offerte op bij verschillende dakdekkers, zodat je een goed beeld krijgt hoeveel een sedum dak je ongeveer gaat kosten. Een dakdekker kan je goed adviseren wat het beste is voor jouw situatie.

Prijs voor een sedumdak