Wat is een sedumdak?

Een sedumdak valt onder het begrip groendak, waar we alle daken mee bedoelen die bedekt zijn met planten. Sedum, wat ook bekend staat als vetkruid, wordt bij een sedumdak als dakbedekking gebruikt. Met behulp van dit type dakbedekking verhoog je de biodiversiteit, daarnaast zijn er maar liefst 250 soorten sedum waar je uit kan kiezen. Jouw dak wordt hiermee erg groen en divers. Kies je voor een sedumdak, dan profiteer jij van de vele voordelen die de dakbedekking met zich meebrengt.

Offerte aanvragen

Onze diensten

Wij zijn een gecertificeerd dakbedekkersbedrijf, gespecialiseerd in het plaatsen, renoveren en onderhouden van duurzame daken. Of het nu gaat om een plat dak of een pannendak. Ons team bestaat uit vakkundige en servicegerichte dakdekkers en wij zijn jouw oplossing voor al jouw duurzame dakwerkzaamheden. Wij zijn werkzaam op zowel de zakelijke markt als de particuliere markt. 

Leien daken

Ontdek de tijdloze allure en duurzaamheid van natuurstenen leien en keramische leipannen, een ambachtelijke dakbedekkingsoptie die zowel stijl als functionaliteit combineert.

Lees meer

Pannendak

De levensduur van een pannendak is met betonnen dakpannen 40 jaar en met keramische dakpannen 75 jaar. Wij werken duurzaam en met KOMO gecertificeerde producten.

Lees meer

Bitumen

De levensduur van een bitumen dak is ongeveer 20 jaar. Voorkom onverwachte kosten door lekkages. Laat de levensduur van je bitumen dak gratis door ons controleren.

Lees meer

Dakisolatie

Slim je eigen geld investeren. Laat je huis meer waard worden. In de winter je huis lekker warm, en in de zomer je huis lekker koel. Door je dak te isoleren, kun je dit in een handomdraai bereiken.

Lees meer

Lichtkoepels & Straten

Meer lichtinval nodig in je aanbouw, keuken, veranda of opbouw? Of een betere ventilatie of toegang naar je dak nodig? Neem een lichtkoepel of lichtstraat.

Lees meer

Dakinspectie

Nederland kent veel verschillende weersomstandigheden, waardoor je dak veel te verduren krijgt. Een jaarlijkse dakinspectie is van essentieel belang.

Lees meer

Sedumdak

Wil je zorgen voor meer groen in je wijk? Neem een sedumdak en draag bij aan een gezonde en prettige leefomgeving? De meeste gemeenten geven subsidie voor sedumdaken.

Lees meer

Detectie & verzekering

Heb je last van een lekkage aan je plat dak en wil je geen overbodige dakreparaties laten uitvoeren? Laat dan direct een lekkagedetectie uitvoeren door Meesman Dakdekkers.

Lees meer

Onderhoud daken

Meesman Dakdekkers is gespecialiseerd in bitumen daken, daar hoort ook onderhoud van bitumen daken bij. Wij kunnen je dak elk jaar onderhouden.

Lees meer

Milieuvriendelijk type dakbedekking

Ten eerste is het laten aanleggen van een sedumdak een duurzame keuze. Je gebruikt hierbij natuurlijk materiaal, wat de luchtkwaliteit verbeterd. Daarnaast zal er minder CO2 in de lucht terechtkomen en tevens zal er aanzienlijk minder regenwater richting het riool stromen. Het dak zal door het sedum minder snel schade oplopen, aangezien de plantjes als beschermende laag erop liggen. Verschillende weersomstandigheden, zoals hevige windstoten en veel zonlicht, kunnen een normaal dak schade aanbrengen. Om geld te besparen, is dit type dakbedekking ook een goede keuze. Het sedum zorgt namelijk voor goede isolatie van de woning, wat ervoor zorgt dat er dat je de verwarming minder hoog hoeft te zeggen. Dit zorgt uiteindelijk voor een lagere energierekening.

Naast het feit dat het kiezen voor een sedumdak een groene en duurzame keuze is, zijn er nog andere voordelen die je zal ondervinden. Naast de goede warmte-isolatie van de woning zorgt de dakbedekking ook voor geluidsisolatie. Trekt er bijvoorbeeld een stevige hagelbui over het land, dan wordt het geluid hiervan gedempt. Zeker als je van rust en stilte houdt is dit een fijne bijkomstigheid. Tot slot kan een sedumdak zorgen voor een bepaalde uitstraling van jouw woning. Er ontstaat een unieke, groene laag, die met de seizoenen meekleuren. In het voorjaar is het helder groen en in de zomermaanden groeien er vrolijke bloemetjes.

Wat is een sedumdak?

Sedum kan zichzelf goed onderhouden

Een dak wat bedekt is met sedum heeft weinig onderhoud nodig. Over het algemeen wordt gezegd dat vetplantjes lang zonder water kunnen en dat ze zichzelf goed kunnen onderhouden. Dit betekent echter niet dat je er nooit naar om hoeft te kijken. Check regelmatig het dak op beschadigingen en onkruid. Haal het onkruid weg, aangezien dit de groei van de sedumplantjes kan stoppen. Schakel een dakdekkersbedrijf in als er schade is ontstaan. Verder is het van belang dat je het sedumdak zo nu en dan bemest, om de plantjes extra voedingsstoffen te geven. In de drogere maanden kan je de plantjes het beste extra bewateren, terwijl je ze tijdens de wintermaanden weinig water hoeft te geven.

Sedumdak betekenis

Dakreparatie door een ervaren dakdekkersbedrijf

Heeft het dak schade opgelopen, wellicht door de verschillende weersomstandigheden, dan is het verstandig om een dakdekkersbedrijf langs te laten komen zodat er dakreparatie plaats kan vinden. Heb je nog geen sedumdak, maar wil je jouw dak verduurzamen door middel van dit type dakbedekking? Ook dan kan je een dakdekkersbedrijf langs laten komen om te helpen bij het aanleggen hiervan. Zo weet je zeker dat het op een kundige manier gedaan wordt en dat jouw dak tot wel 40 jaar langer mee kan. Kortom, zorg voor een gezonde en groene leefomgeving en kies voor een sedumdak!