Wanneer dak vervangen

Je dak is een van de belangrijkste onderdelen van je huis. Als het goed functioneert, beschermt het de rest van het huis tegen waterschade en blootstelling aan de natuurelementen. Na verloop van tijd zal je dakbedekking echter tekenen van slijtage gaan vertonen. Het is gemakkelijk als vanzelfsprekend te beschouwen totdat escaleert tot een groot probleem, zoals binnendringen van water of rot. Het is beter om proactief te zijn en op zoek te gaan naar vroege tekenen dan dat renoveren nodig is om reparatiekosten en risico’s op letsel of materiële schade te minimaliseren. Negeer deze vier waarschuwingssignalen niet dat het tijd is om je dakbedekking te vervangen.

  • Is specialist in groene daken
  • Geeft 10 jaar garantie op je sedumdak
  • Biedt volledig op maat gemaakt dak
Offerte aanvragen

Onze diensten

Wij zijn een gecertificeerd dakbedekkersbedrijf, gespecialiseerd in het plaatsen, renoveren en onderhouden van duurzame daken. Of het nu gaat om een plat dak of een pannendak. Ons team bestaat uit vakkundige en servicegerichte dakdekkers en wij zijn jouw oplossing voor al jouw duurzame dakwerkzaamheden. Wij zijn werkzaam op zowel de zakelijke markt als de particuliere markt. 

Leien daken

Ontdek de tijdloze allure en duurzaamheid van natuurstenen leien en keramische leipannen, een ambachtelijke dakbedekkingsoptie die zowel stijl als functionaliteit combineert.

Lees meer

Pannendak

De levensduur van een pannendak is met betonnen dakpannen 40 jaar en met keramische dakpannen 75 jaar. Wij werken duurzaam en met KOMO gecertificeerde producten.

Lees meer

Bitumen

De levensduur van een bitumen dak is ongeveer 20 jaar. Voorkom onverwachte kosten door lekkages. Laat de levensduur van je bitumen dak gratis door ons controleren.

Lees meer

Dakisolatie

Slim je eigen geld investeren. Laat je huis meer waard worden. In de winter je huis lekker warm, en in de zomer je huis lekker koel. Door je dak te isoleren, kun je dit in een handomdraai bereiken.

Lees meer

Lichtkoepels & Straten

Meer lichtinval nodig in je aanbouw, keuken, veranda of opbouw? Of een betere ventilatie of toegang naar je dak nodig? Neem een lichtkoepel of lichtstraat.

Lees meer

Dakinspectie

Nederland kent veel verschillende weersomstandigheden, waardoor je dak veel te verduren krijgt. Een jaarlijkse dakinspectie is van essentieel belang.

Lees meer

Sedumdak

Wil je zorgen voor meer groen in je wijk? Neem een sedumdak en draag bij aan een gezonde en prettige leefomgeving? De meeste gemeenten geven subsidie voor sedumdaken.

Lees meer

Detectie & verzekering

Heb je last van een lekkage aan je plat dak en wil je geen overbodige dakreparaties laten uitvoeren? Laat dan direct een lekkagedetectie uitvoeren door Meesman Dakdekkers.

Lees meer

Onderhoud daken

Meesman Dakdekkers is gespecialiseerd in bitumen daken, daar hoort ook onderhoud van bitumen daken bij. Wij kunnen je dak elk jaar onderhouden.

Lees meer

Waterschade op de bovenverdieping of zolder

Vochtplekken, bruine, gele of grijze vlekken en afbladderende verf op muren en/of plafonds kunnen allemaal wijzen op een beschadigd, lekkend dak. Kijk ook eens op je zolder, waar vochtige dakspanten of lekkages ook kunnen wijzen op dakschade. Hoewel je de eerste verdedigingslinie bent als het gaat om het opsporen van dakschade, moet je je bewust zijn van beperkte kennis. Schakel één keer per jaar een dakdekkersbedrijf in voor een professionele inspectie. Een basisinspectie kan je duizenden euro’s aan reparatiekosten voor dakbedekking besparen door kleine schade op te sporen voordat deze een groot probleem wordt. Een getrainde professional heeft ook het gereedschap en de veiligheidstechnieken om op je dak te komen en te controleren op schade.

Dak vervangen

Het dak heeft zijn levensduur overschreden

Hoe oud is je bestaande dakbedekking? Afhankelijk van het materiaal kan de levensduur van dakbedekking tussen de 20 en 50 jaar zijn, maar dit verschilt per dakbedekkingsmateriaal. Asfaltshingles gaan meestal 10 tot 20 jaar mee. Metalen dakbedekking is duurder maar vergt weinig reparaties en gaan 30 tot 50 jaar mee. Kleitegels doen het ook goed gaan gemiddeld 40 jaar mee. Je moet natuurlijk weten wanneer je dakbedekking is geïnstalleerd, zodat je de levensduur kunt inschatten. Als je dit niet precies weet, kan je de gegevens over de renovatie van je huis raadplegen om erachter te komen. Het hangt er ook van af of het oude dakbedekking is verwijderd en je maar één laag dakspanen hebt, en of het goed geventileerd is. Als de dakbedekking over een andere laag of meerdere lagen is gelegd en ouder is dan 20 jaar, is de kans groot dat je een nieuwe overkapping nodig hebt.

Het dak zakt door?

Verzakking is een teken dat opgesloten vocht planken onder je overkapping heeft weggerot. Een hangend, verzakt dak is er een die zeker moet worden vervangen voordat er verdere schade aan je huis ontstaat. Controleer het oppervlak op tekenen van ingesloten vocht, rottende planken of doorhangende plekken, vooral op de laagste punten van de dakbedekking. Een goede manier om dit te zien, is door op een afstand van je huis te staan, misschien aan de overkant van de straat, en het vanuit verschillende hoeken te bekijken. De overkapping van een huis moet recht langs zijn lijnen lijken, dus tekenen van doorzakken en inzakken moeten gemakkelijk te zien zijn wanneer het zich voordoet.

Wanneer dak vervangen

Mos, schimmel of schimmels hebben het overgenomen

Mos, schimmels en schimmels (zoals paddenstoelen) wijzen op ingesloten vocht, dat een huis kan ruïneren. Om mos te verwijderen dat zich ophoopt in schaduwrijke hoeken van je overkapping, gebruik je een harde borstel, maar wees voorzichtig om eventuele onderliggende problemen aan te pakken. Als er na het borstelen duidelijk mos achterblijft, neem dan contact op met een professioneel dakdekkersbedrijf om het dak goed te laten inspecteren en het eventueel te herstellen.