Sedumdak voordelen

Een groen dak heeft heel veel voordelen op ecologisch, economisch en maatschappelijk gebied. Het aanleggen ervan wordt in deze dure tijden alleen maar nog aantrekkelijker. Lees gauw verder en kom te weten wat de voordelen van een sedumdak zijn.

  • Is specialist in groene daken
  • Geeft 10 jaar garantie op je sedumdak
  • Biedt volledig op maat gemaakt dak
Offerte aanvragen

Onze diensten

Wij zijn een gecertificeerd dakbedekkersbedrijf, gespecialiseerd in het plaatsen, renoveren en onderhouden van duurzame daken. Of het nu gaat om een plat dak of een pannendak. Ons team bestaat uit vakkundige en servicegerichte dakdekkers en wij zijn jouw oplossing voor al jouw duurzame dakwerkzaamheden. Wij zijn werkzaam op zowel de zakelijke markt als de particuliere markt. 

Leien daken

Ontdek de tijdloze allure en duurzaamheid van natuurstenen leien en keramische leipannen, een ambachtelijke dakbedekkingsoptie die zowel stijl als functionaliteit combineert.

Lees meer

Pannendak

De levensduur van een pannendak is met betonnen dakpannen 40 jaar en met keramische dakpannen 75 jaar. Wij werken duurzaam en met KOMO gecertificeerde producten.

Lees meer

Bitumen

De levensduur van een bitumen dak is ongeveer 20 jaar. Voorkom onverwachte kosten door lekkages. Laat de levensduur van je bitumen dak gratis door ons controleren.

Lees meer

Dakisolatie

Slim je eigen geld investeren. Laat je huis meer waard worden. In de winter je huis lekker warm, en in de zomer je huis lekker koel. Door je dak te isoleren, kun je dit in een handomdraai bereiken.

Lees meer

Lichtkoepels & Straten

Meer lichtinval nodig in je aanbouw, keuken, veranda of opbouw? Of een betere ventilatie of toegang naar je dak nodig? Neem een lichtkoepel of lichtstraat.

Lees meer

Dakinspectie

Nederland kent veel verschillende weersomstandigheden, waardoor je dak veel te verduren krijgt. Een jaarlijkse dakinspectie is van essentieel belang.

Lees meer

Sedumdak

Wil je zorgen voor meer groen in je wijk? Neem een sedumdak en draag bij aan een gezonde en prettige leefomgeving? De meeste gemeenten geven subsidie voor sedumdaken.

Lees meer

Detectie & verzekering

Heb je last van een lekkage aan je plat dak en wil je geen overbodige dakreparaties laten uitvoeren? Laat dan direct een lekkagedetectie uitvoeren door Meesman Dakdekkers.

Lees meer

Onderhoud daken

Meesman Dakdekkers is gespecialiseerd in bitumen daken, daar hoort ook onderhoud van bitumen daken bij. Wij kunnen je dak elk jaar onderhouden.

Lees meer

Goed voor mens en natuur

Een groen dak bestaat uit vetplantjes, die CO2 in zuurstof omzetten. Daarnaast kunnen de plantjes fijnstof opnemen. Dat draagt aan een betere luchtkwaliteit bij.
Waar tijdens een flinke regenbui het riool vaak overbelast raakt, werkt een dak van sedum als een soort buffer. Een groot deel van het hemelwater wordt door het sedumdak geabsorbeerd en door middel van verdamping weer aan de atmosfeer teruggegeven. Het deel dat niet verdampt, stroomt in gedeeltes richting het riool en wordt direct gefilterd. Een sedum dak draagt bij aan de biodiversiteit, met name in de stad. De vele sedumplanten voorzien insecten (zoals bijen en vlinders) en vogels van voedsel maar bieden tevens een rustplek.

Het dak bloeit prachtig in de zomer en is heel het jaar door groen (het is wetenschappelijk bewezen dat “groen” stressverlagend werkt en positieve gevoelens bevordert).

Doordat de sedumplanten het zonlicht voor 50% absorberen en voor 30% reflecteren, wordt de omgevingstemperatuur met een aantal graden verlaagd. Binnen hoeft de airconditioning daardoor minder hard te werken (energiebesparing).

Sedumdak voordelen

De voordelen

Verlengt de levensduur van een dak
Behalve de geweldige bijdrage aan de natuur en het gevoel van well-being, verlengt een groendak de levensduur van een dak tot wel 60 jaar. Het groene dak beschermt het onderliggende tegen weersinvloeden als zon, wind, regen en temperatuurwisselingen.

Heeft een isolerende werking
Door de isolerende werking heeft een sedum dak in de zomer een verkoelende werking en in de winter gaat er juist minder warmte verloren.

Heeft een geluiddempende werking
Doordat de sedumplanten geluid absorberen, wordt zowel in het pand zelf het geluid vermindert, maar ook daarbuiten, hetgeen voor meer omgevingsrust zorgt. Dat is in een stedelijke omgeving, waar geluid tussen gebouwen heen en weer kaatst, een groot voordeel.

Heeft een brandwerende werking
Omdat (sedum-)planten van nature veel vocht bevatten, wordt er met een groen dak een natuurlijke brandwerende laag op je woning of pand gecreëerd. Een veilig gevoel.

Hoger rendement zonnepanelen
Omdat een groen dak de temperatuur van een dak verlaagt, wordt het rendement van zonnepanelen hoger, soms wel 16 procent. Zonnepanelen werken namelijk beter bij lagere temperaturen. Dat heeft weer voordelen, namelijk lagere energiekosten.

Voordelen van een sedumdak

Een groen dak is onderhoudsarm
In tegenstelling tot een gewone tuin, heeft een sedum dak bijna geen onderhoud nodig. Slechts eens per jaar, bij voorkeur in september, kunnen onkruid en uitgebloeide bloemen worden verwijderd. Alleen wanneer het een langere periode achter elkaar extreem warm en droog is geweest, is het aan te raden om je groendak water te geven.

Waardevermeerdering
De duurzame en natuurlijke uitstraling van een sedumdak, in combinatie met de lange levensduur en de besparing op energiekosten, hebben een waardestijging van een pand tot gevolg.

Subsidieregeling
Mogelijk kom je voor een tegemoetkoming in de kosten van de aanleg van een groendak in aanmerking.
Check op duurzaamheidsloket of er in jouw gemeente subsidie beschikbaar is en op welke manier die subsidie kan worden aangevraagd.