Onmisbare tips voor het kiezen van een dakdekker

Een goed dakdekkersbedrijf helpt je uit de nood als je last hebt van lekken, grondig onderhoud aan je dak wilt laten doen of gewoon nieuwe dakbedekking wilt laten plaatsen op je bedrijfsgebouw of eigen woning. Zelfs bij heel dringende werkzaamheden is het echter belangrijk dat je de tijd neemt om een betrouwbare specialist te zoeken, want dat zijn ze lang niet allemaal.

Hoe scheid je nu het kaf van het koren? Waaraan moet een dakdekker voldoen om als kwalitatief en betrouwbaar beoordeeld te kunnen worden? Bij Meesman Dakdekkers willen we dat je waarde krijgt voor je geld en helpen we je graag met handige tips. Neem gerust contact op voor meer informatie over wat een dakdekkersbedrijf zoal moet doen en kunnen.

5 Factoren om rekening mee te houden bij de zoektocht naar een dakdekker

1. De kwaliteit

Een van de belangrijkste criteria voor dakdekkers is kwaliteit, dat spreekt voor zich. Het gaat dan achter niet alleen om de kwaliteit van de gebruikte materialen, maar ook de aanpak. Een dakdekker besteedt bijvoorbeeld voldoende aandacht aan werkveiligheid, aangezien er bij dergelijke werkzaamheden op hoogte nogal wat risico’s komen kijken. De meeste officiële en betrouwbare bedrijven gebruiken dan ook speciale valbeveiliging.

Daarbij is ook brandveiligheid van belang, vooral als er gewerkt wordt met vormen van dakbedekking of dakisolatie die brandgevoelig zijn. Ten slotte maakt een professionele dakdekker alleen gebruikt van gecertificeerde en gekeurde materialen en apparatuur. Zo ben je zeker van een veilige werkomgeving en voldoet het resultaat aan de verwachtingen.

Ook belangrijk om te weten? Dakdekkersbedrijven moeten voldoen aan bepaalde keurmerken voor de installatie van specifieke soorten dakbedekking, zoals bitumen. Denk maar aan het KOMO-prestatiecertificaat. Tegenwoordig bestaan er ten slotte ook strenge regels in verband met milieuvriendelijk en veilig en duurzaam werken, in de vorm van een VCA-certificaat. Bij Meesman Dakdekkers beschikken we over beide.

2. Het dienstenpakket

Hoewel het takenpakket van een dakdekkersbedrijf op zich niet veel zegt over de betrouwbaarheid, is het wel een handig criterium om te weten te komen of je met een erkende dienstverlener te maken hebt. Voor elk type werk zijn immers andere certificeringen nodig.

Wat staat er nu zoal op het takenpakket van een goede dakdekker? Hieronder een overzicht van wat Meesman Dakdekkers voor je kan doen:

  • Dakbedekking plaatsen: van leien daken tot bitumen daken, traditionele dakpannen en meer, een gecertificeerd dakdekkersbedrijf is van alle markten thuis.
  • Dakinspectie: om lekken te achterhalen en grote problemen te voorkomen.
  • Dakisolatie installeren: PIR, PUR, glaswol of rotswol, een gespecialiseerd dakdekkersbedrijf weet hoe de verschillende soorten dakisolatie geplaatst moeten worden.
  • Dakreparaties: dankzij een snelle, professionele herstelservice verbeter je je wooncomfort en gaat je dak veel langer mee.
  • Lekkagedetectie en verzekeringen: zo heb je als klant financiële zekerheid en vermijd je kopzorgen in verband met je dak.

Bovenstaande werkzaamheden vormen de basis van het takenpakket van een dakdekker, maar er zijn ook nog andere mogelijkheden. Bij Meesman Dakdekkers herstellen we bijvoorbeeld ook voegwerk of het loodwerk op je dak en plaatsen we lichtkoepels voor meer natuurlijke lichtinval in huis of je bedrijf. Dergelijke bijkomende werkzaamheden geven jou als klant meer flexibiliteit bij het laten installeren, onderhouden of repareren van je dak.

3. De garantie

Hoe goed een dak ook geïnstalleerd mag zijn, de kans bestaat altijd dat er een lek of een andere vorm van schade voorkomt. Ga dus zeker op zoek naar een dakdekker die interessante garantievoorwaarden hanteert, want zo ga je veel platere problemen uit de weg.

Dit sluit in zekere zin aan bij de verzekeringen die je afsluit voor je dak. Een gespecialiseerd dakdekkersbedrijf als Meesman Dakdekkers regelt ook dat voor je. In de meeste gevallen wordt schade aan je dak vergoed als die het gevolg is van een lek in je dak of dakgoten. Ook waterschade door storm valt onder die noemer van de zogenaamde opstalverzekering.

Let op: informeer je goed over de specifieke garantie- en verzekeringsvoorwaarden van de dakdekker. In bepaalde gevallen is bijvoorbeeld schade ten gevolge van een lek bij de buren gedekt, in andere situaties is dat niet zo.

Meteen wordt duidelijk hoe belangrijk het is om in zee te gaan met een dakdekker die transparant communiceert over de voorwaarden en verzekeringen, zoals Meesman Dakdekkers.

4. De nazorg

Wil je dat je dak niet alleen nu, maar ook binnen 20 jaar nog in goede staat verkeert? Dan is het misschien geen slecht idee om op zoek te gaan naar een dakdekker met een onderhoudscontract. In dat geval word je dak door dezelfde professionals regelmatig onderhouden en eventueel hersteld. Zo voorkom je lekken en andere schade op de lange termijn.

Goede nazorg is belangrijk omdat je leefcomfort dan verbetert, maar ook omdat je op die manier problemen met de verzekeringen voorkomt. Als er zich schade aan je dak voordoet, maar je hebt wel goed onderhoud laten doen, kan de verzekeringen het voorval in elk geval niet toeschrijven aan nalatigheid.

5. De kostprijs

Ten slotte loont het de moeite om je op voorhand te informeren over de kostprijs voor werkzaamheden bij een dakdekker. Hoewel de meeste professionele dakdekkersbedrijven gelijkaardige, marktconforme prijzen hanteren voor de werkzaamheden en materialen zelf, zitten er vaak nogal wat verschillen in het uiteindelijke prijskaartje. Houd vooral rekening met:

  • De voorrijkosten
  • De prijs voor een onderhoudscontract
  • De variatie in prijs voor verschillende soorten dakisolatie en dakbedekking
  • Het verschil tussen zakelijke en particuliere prijzen

We raden aan om verschillende dakdekkers pas te vergelijken op basis van prijs als ze aan alle voorgenoemde criteria voldoen. Zo weet je zeker dat je kwaliteit krijgt, welke keuze je ook maakt. Als je daarbij ook nog eens een dakdekker vindt die het voor minder geld doet, is dat alleen maar mooi meegenomen.

Op zoek naar een dakdekkersbedrijf? Meesman Dakdekkers staat voor je klaar!

Een dakdekker kies je niet zomaar, want die keuze heeft een grote invloed op de kwaliteit van de werkzaamheden, maar ook de garantie, je mogelijkheden, de nazorg en je portemonnee. Bij Meesman Dakdekkers werken we met een team ervaren, gecertificeerde dakdekkers die alle kneepjes van het vak kennen en actief op zoek gaan naar de beste oplossing voor jouw situatie, budget en voorkeuren. Neem gerust contact op voor meer informatie over de mogelijkheden of vraag een offerte aan!