Onderhoud sedum dak

Heb jij een sedum dak op je huis en moet dit onderhouden worden? Het wordt aanbevolen om dit twee keer per jaar te doen, of hier tweemaal jaarlijks een specialist voor in te schakelen. Bij Meesman Dakdekkers hebben we de kennis in huis om te zorgen voor perfect onderhoud aan je dak.

  • Is specialist in groene daken
  • Geeft 10 jaar garantie op je sedumdak
  • Biedt volledig op maat gemaakt dak
Offerte aanvragen

Onze diensten

Wij zijn een gecertificeerd dakbedekkersbedrijf, gespecialiseerd in het plaatsen, renoveren en onderhouden van duurzame daken. Of het nu gaat om een plat dak of een pannendak. Ons team bestaat uit vakkundige en servicegerichte dakdekkers en wij zijn jouw oplossing voor al jouw duurzame dakwerkzaamheden. Wij zijn werkzaam op zowel de zakelijke markt als de particuliere markt. 

Leien daken

Ontdek de tijdloze allure en duurzaamheid van natuurstenen leien en keramische leipannen, een ambachtelijke dakbedekkingsoptie die zowel stijl als functionaliteit combineert.

Lees meer

Pannendak

De levensduur van een pannendak is met betonnen dakpannen 40 jaar en met keramische dakpannen 75 jaar. Wij werken duurzaam en met KOMO gecertificeerde producten.

Lees meer

Bitumen

De levensduur van een bitumen dak is ongeveer 20 jaar. Voorkom onverwachte kosten door lekkages. Laat de levensduur van je bitumen dak gratis door ons controleren.

Lees meer

Dakisolatie

Slim je eigen geld investeren. Laat je huis meer waard worden. In de winter je huis lekker warm, en in de zomer je huis lekker koel. Door je dak te isoleren, kun je dit in een handomdraai bereiken.

Lees meer

Lichtkoepels & Straten

Meer lichtinval nodig in je aanbouw, keuken, veranda of opbouw? Of een betere ventilatie of toegang naar je dak nodig? Neem een lichtkoepel of lichtstraat.

Lees meer

Dakinspectie

Nederland kent veel verschillende weersomstandigheden, waardoor je dak veel te verduren krijgt. Een jaarlijkse dakinspectie is van essentieel belang.

Lees meer

Sedumdak

Wil je zorgen voor meer groen in je wijk? Neem een sedumdak en draag bij aan een gezonde en prettige leefomgeving? De meeste gemeenten geven subsidie voor sedumdaken.

Lees meer

Detectie & verzekering

Heb je last van een lekkage aan je plat dak en wil je geen overbodige dakreparaties laten uitvoeren? Laat dan direct een lekkagedetectie uitvoeren door Meesman Dakdekkers.

Lees meer

Onderhoud daken

Meesman Dakdekkers is gespecialiseerd in bitumen daken, daar hoort ook onderhoud van bitumen daken bij. Wij kunnen je dak elk jaar onderhouden.

Lees meer

Wat is een sedum dak eigenlijk?

Een sedumdak is een soort groendak dat bestaat uit een laag van sedumplanten die op een dak of ander oppervlak worden geplant. Sedumplanten zijn kleine vetplantjes met dikke bladeren, die weinig water nodig hebben om te overleven. Ze zijn geschikt voor gebruik op daken omdat ze weinig onderhoud nodig hebben en goed tegen extreme temperaturen en droogte kunnen.

  • Wij geven 10 jaar garantie
  • Wij werken met KOMO-gecertificeerde producten
  • Wij werken duurzaam
Sedum dak onderhouden

Wat zijn de voordelen aan het hebben van een sedumdak?

Een sedumdak helpt om de temperatuur in een gebouw te reguleren door de lucht te koelen in de zomer en de warmte te behouden in de winter. Dit helpt de energiekosten te verlagen. Daarnaast helpt een sedumdak om regenwater op te vangen en te filteren, wat dan weer helpt om het water dat in je komt tuin schoon te houden. Een sedumdak is een goede leefomgeving voor vogels, insecten en andere kleine dieren, wat dan weer zorgt voor meer biodiversiteit in je omgeving.

Wat voor onderhoud moet er worden gepleegd aan een sedum dak?

Als je een groen dak op je huis hebt, dan moet hier op meerdere manieren onderhoud aan worden gepleegd. Denk bij onderhoud aan een sedum dak bijvoorbeeld aan de volgende dingen. Zo moet je sedum planten af en toe water geven. Ze hebben normaal gesproken weinig water nodig, maar tijdens droge perioden kan het nodig zijn om het dak af en toe te besproeien om ervoor te zorgen dat de planten voldoende vocht krijgen. Het is ook goed om de planten op je dak af en toe te snoeien. Zo blijft alles er netjes uitzien en voorkom je dat alles te dichtbegroeid wordt. Dit kan ook helpen om de planten gezond te houden.

Het is ook belangrijk om afval dat op het dak terecht is gekomen regelmatig te verwijderen. Je kunt hierbij denken aan bladeren en takken, die de groei van je planten belemmert als ze niet worden weggehaald. Het dak mag ook af en toe worden gecontroleerd op schade. Planten kunnen scheuren of verwelken, deze moeten dan worden weggehaald. Maar er kan ook op een andere manier schade ontstaan aan een dak, wat dan bij voorkeur zo snel mogelijk moet worden verholpen.

Sedumdak onderhouden

Schakel Meesman Dakdekkers in voor onderhoud aan je sedum dak

Het is het beste om een professioneel bedrijf in te schakelen voor onderhoud aan je sedum dak. Hier zijn een aantal redenen voor. Zo hebben wij veel expertise op dit gebied in huis. Wij komen je dak inspecteren en eventuele problemen opsporen, die voor het blote oog niet zichtbaar zijn. Daarnaast kan onderhoud aan een sedumdak gevaarlijk zijn, vooral als het dak hoog is of als er gevaarlijke planten of struiken op groeien. Wij maken gebruik van de juiste veiligheidsuitrusting en ervaring om de werkzaamheden veilig uit te voeren. Ook bieden wij garantie op onze werkzaamheden. Zo ben je verzekerd van goede kwaliteit. Mocht er op een later tijdstip een probleem ontstaan, dan zullen wij dat gratis voor je oplossen.

Meer weten? Neem dan eenvoudig even contact met ons op om je vragen aan ons te stellen. Je mag natuurlijk ook altijd vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen voor onderhoud en aanleg van een sedum dak.