Kosten nieuw dak

Wil je een nieuw dak laten plaatsen? Dan kun je allerlei kanten op, zeker ook als het gaat om de prijs. Het is fijn om te weten waar je financieel aan toe bent bij het vervangen van je dak. Zo kun je bewuster een keuze maken en voorkom je verrassingen zodra we eenmaal voor je bezig zijn. Waar we je in ieder geval al wel voor kunnen waarschuwen zijn de kosten van materialen. Die liggen de laatste tijd helaas een stuk hoger, waardoor ons dakdekkersbedrijf wel genoodzaakt is om ze door te berekenen in onze prijs. Toch blijft het plaatsen van een nieuw dak de meest verstandige keuze, zeker als je huidige dakbedekking verouderd of beschadigd is. Door nu te investeren in een nieuw dak voorkom je ontzettend veel ellende in de toekomst. In feite zorg je er dus nu voor dat je straks niet met torenhoge rekeningen zit, bijvoorbeeld voor schadeherstel aan (het fundament van) je woning.

Offerte aanvragen

Onze diensten

Wij zijn een gecertificeerd dakbedekkersbedrijf, gespecialiseerd in het plaatsen, renoveren en onderhouden van duurzame daken. Of het nu gaat om een plat dak of een pannendak. Ons team bestaat uit vakkundige en servicegerichte dakdekkers en wij zijn jouw oplossing voor al jouw duurzame dakwerkzaamheden. Wij zijn werkzaam op zowel de zakelijke markt als de particuliere markt. 

Leien daken

Ontdek de tijdloze allure en duurzaamheid van natuurstenen leien en keramische leipannen, een ambachtelijke dakbedekkingsoptie die zowel stijl als functionaliteit combineert.

Lees meer

Pannendak

De levensduur van een pannendak is met betonnen dakpannen 40 jaar en met keramische dakpannen 75 jaar. Wij werken duurzaam en met KOMO gecertificeerde producten.

Lees meer

Bitumen

De levensduur van een bitumen dak is ongeveer 20 jaar. Voorkom onverwachte kosten door lekkages. Laat de levensduur van je bitumen dak gratis door ons controleren.

Lees meer

Dakisolatie

Slim je eigen geld investeren. Laat je huis meer waard worden. In de winter je huis lekker warm, en in de zomer je huis lekker koel. Door je dak te isoleren, kun je dit in een handomdraai bereiken.

Lees meer

Lichtkoepels & Straten

Meer lichtinval nodig in je aanbouw, keuken, veranda of opbouw? Of een betere ventilatie of toegang naar je dak nodig? Neem een lichtkoepel of lichtstraat.

Lees meer

Dakinspectie

Nederland kent veel verschillende weersomstandigheden, waardoor je dak veel te verduren krijgt. Een jaarlijkse dakinspectie is van essentieel belang.

Lees meer

Sedumdak

Wil je zorgen voor meer groen in je wijk? Neem een sedumdak en draag bij aan een gezonde en prettige leefomgeving? De meeste gemeenten geven subsidie voor sedumdaken.

Lees meer

Detectie & verzekering

Heb je last van een lekkage aan je plat dak en wil je geen overbodige dakreparaties laten uitvoeren? Laat dan direct een lekkagedetectie uitvoeren door Meesman Dakdekkers.

Lees meer

Onderhoud daken

Meesman Dakdekkers is gespecialiseerd in bitumen daken, daar hoort ook onderhoud van bitumen daken bij. Wij kunnen je dak elk jaar onderhouden.

Lees meer

Waarom kiezen voor een dakreparatie of nieuw dak?

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een geheel of gedeeltelijk nieuw dak. Denk bijvoorbeeld aan een verouderd dak dat bar slecht isoleert en echt aan vervanging toe is. Ook kunnen dakpannen door hevige weersomstandigheden beschadigen of zelfs breken. Je dak is dan kwetsbaar voor nieuwe schade en het wordt tijd om in actie te komen. Afhankelijk van de omvang van de beschadiging kun je kiezen voor een dakreparatie of het compleet vernieuwen van je dak. Als erkend en ervaren dakdekkersbedrijf in jouw regio staan we voor je klaar met een goed en eerlijk advies op maat. Neem gewoon even contact met ons op en we sturen één van onze dakdekkers jouw kant op voor een grondige inspectie van je dak. Vervolgens bepaalt hij exact waar jouw dak behoefte aan heeft en kan hij je op basis hiervan optimaal adviseren.

Nieuw dak laten leggen

Prijs van dakdekker inhuren

De kosten van een nieuw dak door een erkend dakdekkersbedrijf lopen sterk uiteen. Niet alleen is het soort dak (plat dak of hellend dak) bepalend, maar ook het type dakbedekking dat je laat aanbrengen. Zo kun je kiezen voor dakbedekking van PVC, maar ook voor zink, riet of dakpannen. Woon je in een karakteristiek huis? Dan is het natuurlijk wel zo leuk om je dakdekker speciale dakpannen in een bijpassende stijl te laten leggen. Deze zijn wel duurder dan standaard dakpannen. Daar staat tegenover dat ze de uitstraling van je woning helemaal compleet maken en zo de waarde ervan verhogen. Verder telt natuurlijk het formaat van het dak mee bij de bepaling van de prijs. Daarnaast houden we bij het opstellen van onze offerte ook rekening met eventueel aanwezige dakramen en dakkapellen. Over het algemeen kun je voor een nieuw plat dak een prijs tussen de € 70 en € 90 per m² aanhouden en kost een nieuw schuin dak gemiddeld tussen de € 70 en € 120 per vierkante meter.

De kosten voor een nieuw dak

Extra opties bij de aanleg van nieuw dak

Veel mensen kiezen ervoor om bij het vervangen van hun dakbedekking gelijk een aantal extra’s toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan één of meer extra ramen of het aanbrengen van zonnepanelen. Wil je zelf ook zonnepanelen toevoegen aan je nieuwe dak? Reken dan op een meerprijs van € 4000 tot € 6000 voor een dak van gemiddeld formaat. Het voordeel hiervan is dat je deze kosten uiteindelijk weer helemaal terugverdient. Het grote pluspunt van een dakraam is natuurlijk het vele extra daglicht dat voortaan je woning binnenkomt. Door te kiezen voor een dakkapel krijg je ook nog eens extra ruimte in huis.