Wat zijn de kosten van een bitumen dak vervangen?

Een dakdekker is dé specialist waarop je moet vertrouwen als je je bitumen dak wilt laten vervangen. Natuurlijk wil je bij het inschakelen van een dakdekkersbedrijf voor dakreparatie wel op voorhand duidelijk weten wat je kunt verwachten van de prijs. Bitumen is een uiterst betrouwbaar materiaal dat heel wat kan doen voor je dak, maar er zijn natuurlijk wel kosten aan verbonden.

Hoe zit het nu precies me de prijs voor deze soort dakbedekking en welke factoren beïnvloeden die kostprijs bij een dakdekkersbedrijf? Lees snel verder voor meer info!

Offerte aanvragen

Onze diensten

Wij zijn een gecertificeerd dakbedekkersbedrijf, gespecialiseerd in het plaatsen, renoveren en onderhouden van duurzame daken. Of het nu gaat om een plat dak of een pannendak. Ons team bestaat uit vakkundige en servicegerichte dakdekkers en wij zijn jouw oplossing voor al jouw duurzame dakwerkzaamheden. Wij zijn werkzaam op zowel de zakelijke markt als de particuliere markt. 

Leien daken

Ontdek de tijdloze allure en duurzaamheid van natuurstenen leien en keramische leipannen, een ambachtelijke dakbedekkingsoptie die zowel stijl als functionaliteit combineert.

Lees meer

Pannendak

De levensduur van een pannendak is met betonnen dakpannen 40 jaar en met keramische dakpannen 75 jaar. Wij werken duurzaam en met KOMO gecertificeerde producten.

Lees meer

Bitumen

De levensduur van een bitumen dak is ongeveer 20 jaar. Voorkom onverwachte kosten door lekkages. Laat de levensduur van je bitumen dak gratis door ons controleren.

Lees meer

Dakisolatie

Slim je eigen geld investeren. Laat je huis meer waard worden. In de winter je huis lekker warm, en in de zomer je huis lekker koel. Door je dak te isoleren, kun je dit in een handomdraai bereiken.

Lees meer

Lichtkoepels & Straten

Meer lichtinval nodig in je aanbouw, keuken, veranda of opbouw? Of een betere ventilatie of toegang naar je dak nodig? Neem een lichtkoepel of lichtstraat.

Lees meer

Dakinspectie

Nederland kent veel verschillende weersomstandigheden, waardoor je dak veel te verduren krijgt. Een jaarlijkse dakinspectie is van essentieel belang.

Lees meer

Sedumdak

Wil je zorgen voor meer groen in je wijk? Neem een sedumdak en draag bij aan een gezonde en prettige leefomgeving? De meeste gemeenten geven subsidie voor sedumdaken.

Lees meer

Detectie & verzekering

Heb je last van een lekkage aan je plat dak en wil je geen overbodige dakreparaties laten uitvoeren? Laat dan direct een lekkagedetectie uitvoeren door Meesman Dakdekkers.

Lees meer

Onderhoud daken

Meesman Dakdekkers is gespecialiseerd in bitumen daken, daar hoort ook onderhoud van bitumen daken bij. Wij kunnen je dak elk jaar onderhouden.

Lees meer

Wat is bitumen dakbedekking?

Voor we dieper in kunnen gaan op de gemiddelde kosten voor het vervangen van je bitumen dakbedekking, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat dit materiaal precies is. Bitumen wordt ook wel roofing of dakleer genoemd en is een van de populairste vormen van dekbedekking voor platte daken.

Het gaat om een materiaal dat vervaardigd is uit aardolie en tegenwoordig van uitstekende kwaliteit is. Dit komt doordat het vervaardigd wordt uit gemodificeerd bitumen, dat betere fysische eigenschappen heeft dan vroeger varianten. Hierdoor is de dakbedekking optimaal bestand tegen schommelingen in temperatuur en de tand des tijds.

Bitumen gaat doorgaans 20 tot wel 40 jaar mee, maar dat hangt natuurlijk grotendeels af van het merk, de kwaliteit van het gebruikte materiaal, de plaatsing en het onderhoud. Hoeveel kost het vervangen van een bitumen dak nu precies? Deze vraag krijgt hieronder een duidelijk antwoord!

Kosten bitumen dak vervangen

Factoren die de prijs van je bitumen dakbedekking beïnvloeden

Hieronder vind je wat meer info over de verschillende factoren die de kostprijs voor een bitumen dak bepalen:

1. Het type bitumen

Er bestaan verschillende soorten bitumen, elk met hun eigen unieke karakteristieken. Voor een waterdichte toplaag op een plat dak kan je alleen polymeerbitumen gebruiken, dat gewapend is met glansvlies of polyester. Er zijn twee soorten polymeerbitumen:

– Plastomeermengsels, die UV-bestendig zijn en dus geen extra ballastlaag vereisen als bescherming
– Elastomeermengsels, die soepeler zijn en iets beter kleven dan de voorgaande optie. Deze soort bitumen is aan de andere kant niet bestand tegen UV-straling en krijgt daarom een extra toplaag.

2. De oppervlakte van je dak

Hoe groter je dak, hoe meer bitumen er nodig is en hoe meer je dus zult betalen. Je kan altijd een offerte aanvragen bij jouw dakdekker voor meer info over de volledige prijs per vierkante meter en voor de complete werken.

3. De conditie van het dak

De kosten van het vervangen van bitumen op je dak hangt ook af van de conditie van je dak zelf. Als er nog voorbereidende (herstellingen)werken nodig zijn, zal je op het einde van de rit een stukje meer betalen.

4. De moeilijkheidsgraad van de werken

Ten slotte bepaalt ook de complexiteit van de werken voor een groot stuk de kosten voor een bitumen dak reparatie. Bij een heel hoog dak met meer arbeidsrisico’s zullen ze bijvoorbeeld een stukje hoger liggen.

Wil je meer info over de mogelijkheden van een dakdekker om je bitumen dak te vervangen en de kosten? Neem dan snel contact op en laat je dak op professionele wijze herstellen of vervangen!

Gecertificeerd bitumen dakdekker

Hoeveel kost het om een bitumen dak te vervangen?

Je bitumen dak laten vervangen door een dakdekker is een slimme zet als je zeker wilt zijn van een duurzame investering. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van verschillende zaken:

– Het type bitumen
– De oppervlakte van je dak
– De conditie van het dak
– De moeilijkheidsgraad van de werkzaamheden

Een goed gemiddelde is tussen de 40 en 60 euro per m2, inclusief plaatsing en btw. Houd er rekening mee dat dit slechts een richtprijs is en dat die kost sterk kan verschillen naargelang de situatie. Bij een professioneel dakdekkersbedrijf ben je echter zeker van een scherpe prijs voor een uitstekende kwaliteit!