Groendak op bitumen plaatsen

Steeds meer mensen kiezen voor de aanleg van een zogeheten groen dak. In toenemende mate zien we deze milieuvriendelijke trend ook binnen ons eigen dakdekkersbedrijf terug. Het groener maken van je dak brengt dan ook verschillende voordelen met zich mee. Nog een groot pluspunt is dat een dergelijk dak op veel bestaande daken toepasbaar is. Ook bij veel soorten bitumen daken is een groene toplaag mogelijk. Vraag gerust om meer informatie bij één van onze dakdekkers of vraag een advies op maat aan voor jouw dak.

Offerte aanvragen

Onze diensten

Wij zijn een gecertificeerd dakbedekkersbedrijf, gespecialiseerd in het plaatsen, renoveren en onderhouden van duurzame daken. Of het nu gaat om een plat dak of een pannendak. Ons team bestaat uit vakkundige en servicegerichte dakdekkers en wij zijn jouw oplossing voor al jouw duurzame dakwerkzaamheden. Wij zijn werkzaam op zowel de zakelijke markt als de particuliere markt. 

Leien daken

Ontdek de tijdloze allure en duurzaamheid van natuurstenen leien en keramische leipannen, een ambachtelijke dakbedekkingsoptie die zowel stijl als functionaliteit combineert.

Lees meer

Pannendak

De levensduur van een pannendak is met betonnen dakpannen 40 jaar en met keramische dakpannen 75 jaar. Wij werken duurzaam en met KOMO gecertificeerde producten.

Lees meer

Bitumen

De levensduur van een bitumen dak is ongeveer 20 jaar. Voorkom onverwachte kosten door lekkages. Laat de levensduur van je bitumen dak gratis door ons controleren.

Lees meer

Dakisolatie

Slim je eigen geld investeren. Laat je huis meer waard worden. In de winter je huis lekker warm, en in de zomer je huis lekker koel. Door je dak te isoleren, kun je dit in een handomdraai bereiken.

Lees meer

Lichtkoepels & Straten

Meer lichtinval nodig in je aanbouw, keuken, veranda of opbouw? Of een betere ventilatie of toegang naar je dak nodig? Neem een lichtkoepel of lichtstraat.

Lees meer

Dakinspectie

Nederland kent veel verschillende weersomstandigheden, waardoor je dak veel te verduren krijgt. Een jaarlijkse dakinspectie is van essentieel belang.

Lees meer

Sedumdak

Wil je zorgen voor meer groen in je wijk? Neem een sedumdak en draag bij aan een gezonde en prettige leefomgeving? De meeste gemeenten geven subsidie voor sedumdaken.

Lees meer

Detectie & verzekering

Heb je last van een lekkage aan je plat dak en wil je geen overbodige dakreparaties laten uitvoeren? Laat dan direct een lekkagedetectie uitvoeren door Meesman Dakdekkers.

Lees meer

Onderhoud daken

Meesman Dakdekkers is gespecialiseerd in bitumen daken, daar hoort ook onderhoud van bitumen daken bij. Wij kunnen je dak elk jaar onderhouden.

Lees meer

Waarom kiezen voor een groen dak?

Een groen dak wordt ook vaak een sedumdak genoemd. Dit slaat dan weer op een bepaalde soort vetplant (sedum) die in enkele honderden variaties bestaat. Sedumplantjes beschikken over de capaciteit om behoorlijk wat vocht op te slaan, waardoor er minder regenwater direct het riool in verdwijnt. Daarnaast neemt het groene dak veel CO² op, waardoor de lucht schoner wordt. Dit is beter voor het klimaat in je eigen tuin en voor je complete directe leefomgeving. Een groen dak kan als het ware ademen en zichzelf afkoelen, waardoor je dak en de ruimtes eronder in de zomer niet snikheet worden en het dak zelf minder snel slijt. Zo gaat ook je bitumen dakbedekking een stuk langer mee. Bovendien ziet een dak van sedum er ook gezellig uit, doordat je het hele jaar op fris groen uitkijkt. Verder vraagt een dergelijk dak ook maar heel weinig onderhoud en werkt het bijzonder geluiddempend bij onder meer regen- en hagelbuien.

Groendak op bitumen

Kosten en mogelijkheden groen dak op bitumen

Eén van de belangrijkste punten bij het aanleggen van een groen dak is de basis. Huur je ons dakdekkersbedrijf in? Dan komen onze ervaren dakdekkers eerst bij je langs om een aantal metingen en controles uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan een check van je huidige dak om te zien of hij nog stevig genoeg is en een meting om na te gaan welke hellingshoek je dak heeft. In principe is een groen dak van sedum mogelijk bij alle daken met een maximale hellingshoek tot 40°. Een platter of compleet plat dak, al dan niet met bitumen bedekking, kan vrijwel altijd worden voorzien van sedum. Voorwaarde is wel dat het bestaande dak sterk genoeg is om het extra gewicht van de groene sedumlaag (ongeveer 75 kg per vierkante meter) te dragen. Is je dak steiler dan 40°? Dan raden we een groen dak op bitumen af. Niet omdat het niet mooi zou staan (integendeel!), maar vanwege het risico op verschuiving van het sedum. Je zit immers niet te wachten op een groene toplaag die van je dak komt vallen wanneer jij lekker in de tuin zit. Tijdens een dak-check bij jou thuis komen we graag met een prijs op maat. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs van zo’n € 45 tot € 100 per m².

Zelf aanleggen of dakdekker inhuren?

Ons dakdekkersbedrijf uit Den Bosch staat helemaal voor je klaar als het gaat om de aanleg van jouw nieuwe groene dak op bitumen ondergrond. Voordat we aan de slag gaan controleren we eerst de staat van je huidige bitumen dakbedekking. Indien nodig voeren we een kleine of grote dakreparatie uit voordat het sedum erop gaat. Zo ben je zeker van een stevig en veilig dak. Het inhuren van een professionele dakdekker heeft verschillende voordelen ten opzichte van doe-het-zelven. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de meest hoogstaande materialen, een snelle en correcte uitvoering van het werk en altijd topadvies dat aansluit op jouw situatie.