Gecertificeerd dakdekkersbedrijf

Het dak is een van de belangrijkste onderdelen van je woning. Met een goed dak voorkom je lekkages. Ook heeft een dak een isolerende functie. Het is verstandig om een gecertificeerd dakdekkersbedrijf in te schakelen voor de werkzaamheden. Maar waar voldoet een goed dakdekkersbedrijf aan en waar moet je rekening mee houden? Daar lees je meer over in dit artikel. Daarnaast gaan we dieper in op de voordelen van een professionele dakdekker.

Offerte aanvragen

Onze diensten

Wij zijn een gecertificeerd dakbedekkersbedrijf, gespecialiseerd in het plaatsen, renoveren en onderhouden van duurzame daken. Of het nu gaat om een plat dak of een pannendak. Ons team bestaat uit vakkundige en servicegerichte dakdekkers en wij zijn jouw oplossing voor al jouw duurzame dakwerkzaamheden. Wij zijn werkzaam op zowel de zakelijke markt als de particuliere markt. 

Leien daken

Ontdek de tijdloze allure en duurzaamheid van natuurstenen leien en keramische leipannen, een ambachtelijke dakbedekkingsoptie die zowel stijl als functionaliteit combineert.

Lees meer

Pannendak

De levensduur van een pannendak is met betonnen dakpannen 40 jaar en met keramische dakpannen 75 jaar. Wij werken duurzaam en met KOMO gecertificeerde producten.

Lees meer

Bitumen

De levensduur van een bitumen dak is ongeveer 20 jaar. Voorkom onverwachte kosten door lekkages. Laat de levensduur van je bitumen dak gratis door ons controleren.

Lees meer

Dakisolatie

Slim je eigen geld investeren. Laat je huis meer waard worden. In de winter je huis lekker warm, en in de zomer je huis lekker koel. Door je dak te isoleren, kun je dit in een handomdraai bereiken.

Lees meer

Lichtkoepels & Straten

Meer lichtinval nodig in je aanbouw, keuken, veranda of opbouw? Of een betere ventilatie of toegang naar je dak nodig? Neem een lichtkoepel of lichtstraat.

Lees meer

Dakinspectie

Nederland kent veel verschillende weersomstandigheden, waardoor je dak veel te verduren krijgt. Een jaarlijkse dakinspectie is van essentieel belang.

Lees meer

Sedumdak

Wil je zorgen voor meer groen in je wijk? Neem een sedumdak en draag bij aan een gezonde en prettige leefomgeving? De meeste gemeenten geven subsidie voor sedumdaken.

Lees meer

Detectie & verzekering

Heb je last van een lekkage aan je plat dak en wil je geen overbodige dakreparaties laten uitvoeren? Laat dan direct een lekkagedetectie uitvoeren door Meesman Dakdekkers.

Lees meer

Onderhoud daken

Meesman Dakdekkers is gespecialiseerd in bitumen daken, daar hoort ook onderhoud van bitumen daken bij. Wij kunnen je dak elk jaar onderhouden.

Lees meer

De juiste certificaten

Er zijn veel dakdekkersbedrijven in Nederland actief, maar ze hebben niet allemaal een goede reputatie. Je hebt de keuze uit verschillende bedrijven, maar we raden je altijd aan om zaken te doen met een gecertificeerd dakdekkersbedrijf. Een goed dakdekkersbedrijf is in de eerste plaats KOMO gecertificeerd.

Dit certificaat bewijst dat een dakdekker alleen hoogwaardige materialen voor de dakbedekking gebruikt. Een dakdekkersbedrijf moet ook VCA gecertificeerd zijn. Dit certificaat toont aan dat de vakmensen voldoen aan de belangrijkste veiligheidseisen. Niet alleen omtrent de eigen veiligheid, maar ook wat betreft milieu en de gezondheid. De meeste bedrijven zijn trots op de certificaten en daarom staan ze doorgaans op de website.

Gecertificeerd dakdekkersbedrijf

Hoe vind je het juiste bedrijf?

We gaven al eerder in dit artikel aan dat er meerdere dakdekkers actief zijn. In vrijwel elke regio vind je wel een mooi dakdekkersbedrijf. Maar hoe vind je nu een bedrijf dat ook echt bij je past? In de eerste plaats moet je natuurlijk naar de prijs kijken. Vaak is het vooraf niet duidelijk hoeveel de klus precies gaat kosten. Dit is in de eerste plaats afhankelijk van de werkzaamheden. Zoek je bijvoorbeeld een bedrijf voor dakreparatie of wil je een heel nieuw dak laten plaatsen?

Gelukkig kun je bij de meeste bedrijven gemakkelijk een vrijblijvende offerte aanvragen. Dit kan meestal via de website. We raden je aan om meerdere offertes tegelijkertijd aan te vragen, zodat je een handig prijsoverzicht krijgt. Dankzij dit prijsoverzicht wordt het vervolgens een stuk gemakkelijker om een weloverwogen keuze te maken.

Het is overigens niet alleen belangrijk om naar de prijs te kijken. De kwaliteit is immers ook van belang. Je kunt beter iets meer betalen voor een goede afwerking. Uiteindelijk ben je dan goedkoper uit, want een dergelijk dak gaat veel langer mee. Een goedkoop dakdekkersbedrijf brengt ook risico’s met zich mee. Soms werken dakdekkers daar zwart en dan krijg je geen garantie bij eventuele problemen.

Waarom een professionele dakdekker inhuren?

Sommige mensen zijn best handig en die vragen zich af waarom ze een dakdekker in moeten huren. Het is uiteraard niet verplicht, maar toch is het wel aan te raden. In de eerste plaats heeft een dakdekker altijd de juiste gereedschappen bij de hand. Daarnaast heeft een dakdekker veel ervaring. Om die reden kun je ook zeker zijn van een hoogwaardige afwerking.

Uiteraard ben je wel geld kwijt aan de arbeidskosten, maar je bespaart tegelijkertijd ook tijd. Anders zou je immers zelf aan de slag moeten en zonder ervaring duurt een project doorgaans langer. Daarnaast krijg je ook garantie bij een professionele dakdekker. Gaat er onverhoopt iets mis? Dat is geen enkel probleem, want dan dekt de verzekering de kosten. Ga je zelf aan de slag? Dan heb je soms geen recht op een vergoeding en dan ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten.

Maar zijn er dan ook nadelen? Welnu, gemiddeld ligt het uurloon van dakdekkers relatief hoog. Dit komt omdat het een gespecialiseerd beroep is. Bij gespecialiseerde beroepen ligt het uurtarief vaak iets hoger, maar meestal is het nog wel betaalbaar.