Onderhoud van bitumen daken

Meesman Dakdekkers is gespecialiseerd in bitumen daken, daar hoort ook onderhoud van bitumen daken bij. Wij kunnen je dak elk jaar onderhouden, zodat je weet dat je de komende 30 jaar goed beschermd bent van lekkages.

Waarom moet ik mijn plat dak onderhouden?

Het is belangrijk dat je dak goed onderhouden wordt. Hierbij kun je denken aan bladeren die op je plat dak liggen. De bladeren kunnen je waterafvoer verstoppen, hierdoor bestaat de kans op lekkage aan je plat dak als de hoogte van het water boven de daktrim stijgt. Laat Meesman Dakdekkers je afvoerbuizen controleren. Maar ook de bitumen naden van je dak. Zo weet je of alles nog aaneengesloten is of dat er openstaande naden zijn ontstaan. Meesman Dakdekkers kun je je plat dak elk jaar goed controleren zodat deze de komende 30 jaar goed beschermd is.

Onderhoud en verzekering

Als een lekkage aan je dak volgens verzekeraar had kunnen voorkomen, wordt de schade meestal niet gedekt door opstalverzekering. De verzekering wijt de schade aan achterstallig onderhoud of nalatigheid. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om je dak regelmatig te onderhouden.

Vraag om meer informatie over onze onderhoudscontracten.

Wat voor onderhoud heeft een bitumen dak nodig?

Hoe vaak moet ik mijn bitumen dak onderhouden?

Dit verschilt per dak. De belangrijkste factoren zijn de ligging en omvang van je dak. Is je dak omgeven door bomen, dan zal je vaker je dak vrij moeten maken van bladeren. Ook hebben grotere daken meer onderhoud nodig. Het is raadzaam om minimaal 2 (twee) keer per jaar het dak te onderhouden. Zo ben je goed op de hoogte van de staat van je dak.

Dakonderhoudscontract nodig?
Ben je op zoek naar een onderhoudscontract voor je dak? Neem gerust contact met ons op. Wij nemen graag je zorgen weg omtrent het dak.