A title

Image Box text

Sedumdak aanleggen
voor betere isolatie

Wil je graag weten waar je aan toe bent en welke prijs je kunt verwachten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

  • Specialist in groene daken
  • 10 jaar garantie op je sedumdak
  • Volledig op maat gemaakt

De voordelen van een sedumdak

Steeds meer mensen houden zich bezig met duurzaamheid. Dit zien wij ook terug in ons werk. Wij zijn dan ook heel blij dat we onze klanten mogen bijstaan in dit proces. Ook dit jaar hebben sedum daken bij klanten mogen aanbrengen. Sedum is een sterk plantje die goed bestand is tegen de verschillende weersinvloeden. Daarnaast is sedum goed voor het milieu, zorgt voor een mooier uitzicht van het dak en heeft een isolerende werking.

  • Isolerende werking tegen warmte, kou en geluid
  • Tot 25% meer rendement als je zonnepanelen hebt op het dak
  • Sedum houdt veel water vast en zorgt voor minder wateroverlast
  • De plantjes nemen fijnstof op en maken de lucht schoner
  • Goed voor de biodiversiteit
  • Verlengt de levensduur van je dak tot 40 jaar

Geld krijgen voor een sedumdak

Subsidie kan oplopen tot €31,- euro per vierkante meter. Sommige gemeentes voorzien in deze subsidie om de aanleg van sedumdaken te stimuleren. Heb je meer informatie nodig? Neem dan contact op met de gemeente. Ook kan je contact opnemen met ons, wij staan graag voor je klaar.

Offerte aanvragen

A title

Image Box text

A title

Image Box text

Onderhouden van een sedumdak

Net als met je tuin, heeft ook een sedumdak onderhoud nodig. Als je 2 a 3 keer per jaar wat aandacht geeft aan je sedumdak dan zie je dat direct terug. Als het lang warm is, is het raadzaam om je groen dak extra water te geven

Veel gestelde vragen

Een groendak is een dak bedekt met planten. Daarnaast biedt een groendak meerwaarde voor uw woning. Ook zorgt het voor een groener stadsbeeld. Een groendak is niet alleen mooi om naar te kijken, maar biedt ook veel voordelen. In sommige gemeentes kun je zelfs subsidie krijgen om een groen dak aan te leggen.

Sedum is een sterk plantje. Het neemt veel vocht op en het is niet bang voor hitte. Verder bestaat sedum uit een mix van allemaal mooie vetplantjes. Meesman Dakdekkers maakt voor sedum daken gebruik van sedumtray cassettes. In deze cassettes vind je maar liefst acht tot twaalf verschillende soorten vetplantjes. Neem vrijblijvend contact op met Meesman Dakdekkers.

Om de aanleg van groendaken te stimuleren, voorzien sommige gemeentes een subsidie voor inwoners die een groendak willen aanbrengen. De subsidie kan wel oplopen tot €31,- per vierkante meter.