Sedumdak aanleggen

Wil je zorgen voor meer groen? Neem een sedumdak en draag bij aan een gezonde en prettige leefomgeving. Een sedumdak wordt ook wel groendak genoemd.

Sedumdak aanleggen voor betere isolatie

Vaak wordt op een groen dak sedum geplaatst. Sedum is een sterk plantje. Zo is het plantje niet bang voor hitte en neemt het veel vocht op. Verder bestaat sedum uit een mix van allemaal mooie vetplantjes. Hiermee draag je bij aan het groen in je wijk.

De voordelen van een sedumdak

Steeds meer mensen houden zich bezig met duurzaamheid. Dit zien wij ook terug in ons werk. Wij zijn dan ook heel blij dat we onze klanten mogen bijstaan in dit proces. Ook dit jaar hebben sedum daken bij klanten mogen aanbrengen. Sedum is een sterk plantje die goed bestand is tegen de verschillende weersinvloeden. Daarnaast is sedum goed voor het milieu, zorgt voor een mooier uitzicht van het dak en heeft een isolerende werking.

Onderhouden van een sedumdak

Net als met je tuin, heeft ook een sedumdak onderhoud nodig. Als je 2 a 3 keer per jaar wat aandacht geeft aan je sedumdak dan zie je dat direct terug. Als het lang warm is, is het raadzaam om je groen dak extra water te geven

Geld krijgen voor een sedumdak

Subsidie kan oplopen tot €31,- euro per vierkante meter. Sommige gemeentes voorzien in deze subsidie om de aanleg van sedumdaken te stimuleren.

Heb je meer informatie nodig? Neem dan contact op met de gemeente. Ook kan je contact opnemen met ons, wij staan graag voor je klaar.

Waarom een sedumdak van Meesman Dakdekkers?

Veelgestelde vragen over een sedumdak

Wat is een sedum groendak?

Een groendak is een dak bedekt met planten. Daarnaast biedt een groendak meerwaarde voor uw woning. Ook zorgt het voor een groener stadsbeeld. Een groendak is niet alleen mooi om naar te kijken, maar biedt ook veel voordelen. In sommige gemeentes kunt u zelfs subsidie krijgen om een groen dak aan te leggen.

Wat is sedum?

Sedum is een sterk plantje. Het neemt veel vocht op en het is niet bang voor hitte. Verder bestaat sedum uit een mix van allemaal mooie vetplantjes. Meesman Dakdekkers maakt voor sedum daken gebruik van sedumtray cassettes. In deze cassettes vindt u maar liefst acht tot twaalf verschillende soorten vetplantjes. Neem vrijblijvend contact op met Meesman Dakdekkers.

Kan ik subsidie krijgen voor een groen dak?

Om de aanleg van groendaken te stimuleren, voorzien sommige gemeentes een subsidie voor inwoners die een groendak willen aanbrengen. De subsidie kan wel oplopen tot €31,- per vierkante meter.

Offerte aanvragen voor een sedumdak?

Offerte landingspagina