A title

Image Box text

Bitumen dakbedekking

Wil je graag weten waar je aan toe bent en welke prijs je kunt verwachten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

  • Specialist in bitumen daken
  • Hoogwaardige afwerking
  • 10 jaar garantie op je bitumen dak

Wat is de levensduur van je dak?

De levensduur van je bitumen dak is in de meest gunstige omstandigheden 20 jaar. Dit houdt in dat je bitumen op de juiste wijze is aangebracht en goed onderhouden. Ook hebben weeromstandigheden invloed op de levensduur van je bitumen dak. De zon kan ervoor zorgen dat je bitumendakbedekking uitdroogt. Hierdoor kunnen er scheurtjes ontstaan in je bitumendakbedekking.

Bitumen dak reparatie of renovatie?

Bij grote gebreken aan je bitumen dak, zoals het einde van de levensduur van de dakbedekking of grote beschadigingen, is een dakrenovatie aan te raden.

Bij kleine gebreken aan je bitumen dak, zoals (kleine) scheurtjes, beschadigingen of gaatjes volstaat een dakreparatie.

Offerte aanvragen

A title

Image Box text

Veel gestelde vragen

Als je advies hebt gekregen voor een dakrenovatie is het aan te raden om niet te lang te wachten. Mocht je te lang hebben gewacht, dan kan het zijn dat zonder dat je het weet, de dakconstructie is beschadigd. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door wateroverlast. Hierdoor heb je een compleet nieuw dak nodig, inclusief dakconstructie. De kosten hiervan vallen flink hoger uit, omdat de constructie van je dak vervangen moet worden.

Je kan zonnepanelen op een bitumen dak laten plaatsen. Het is raadzaam om eerst de staat van de bitumen dak te laten controleren. Het zou namelijk zonde zijn als de zonnepanelen net geplaatst zijn en er vervolgens een lekkage ontstaat, waardoor de zonnepanelen er weer af moeten. Hierdoor maak je onnodige kosten. Vragen over zonnepanelen? Neem contact met ons op.

Bij een dakrenovatie wordt je bitumen dak voorzien van een nieuwe laag bitumendakbedekking. Tijdens het renoveren worden er geen wijzigingen aangebracht aan de dakconstructie. Mocht het overlagen niet mogelijk zijn, dan zal de huidige bitumendakbedekking met onderlaag moeten worden verwijderd.