Bitumen dakbedekking

De levensduur van een bitumen dak is ongeveer 20 jaar. Voorkom onverwachte kosten door lekkages. Laat de levensduur van je bitumen dak gratis door ons controleren.

Wat is de levensduur van je dak?

De levensduur van je bitumen dak is in de meest gunstige omstandigheden 20 jaar. Dit houdt in dat je bitumen op de juiste wijze is aangebracht en goed onderhouden. Ook hebben weeromstandigheden invloed op de levensduur van je bitumen dak. De zon kan ervoor zorgen dat je bitumendakbedekking uitdroogt. Hierdoor kunnen er scheurtjes ontstaan in je bitumendakbedekking.

Bitumen dak reparatie of renovatie?

Bij grote gebreken aan je bitumen dak, zoals het einde van de levensduur van de dakbedekking of grote beschadigingen, is een dakrenovatie aan te raden.
Bij kleine gebreken aan je bitumen dak, zoals (kleine) scheurtjes, beschadigingen of gaatjes volstaat een dakreparatie.

Hoe lang kan ik wachten met een dakrenovatie?

Als je advies hebt gekregen voor een dakrenovatie is het aan te raden om niet te lang te wachten. Mocht je te lang hebben gewacht, dan kan het zijn dat zonder dat je het weet, de dakconstructie is beschadigd. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door wateroverlast. Hierdoor heb je een compleet nieuw dak nodig, inclusief dakconstructie. De kosten hiervan vallen flink hoger uit, omdat de constructie van je dak vervangen moet worden.

Zonnepanelen op mijn dak, kan dat?

Je kan zonnepanelen op een bitumen dak laten plaatsen. Het is raadzaam om eerst de staat van de bitumen dak te laten controleren. Het zou namelijk zonde zijn als de zonnepanelen net geplaatst zijn en er vervolgens een lekkage ontstaat, waardoor de zonnepanelen er weer af moeten. Hierdoor maak je onnodige kosten. Vragen over zonnepanelen? Neem contact met ons op.

Wat kost een bitumen dak per vierkante meter?

Bij een dakrenovatie wordt je bitumen dak voorzien van een nieuwe laag bitumendakbedekking. Tijdens het renoveren worden er geen wijzigingen aangebracht aan de dakconstructie. Mocht het overlagen niet mogelijk zijn, dan zal de huidige bitumendakbedekking met onderlaag moeten worden verwijderd.

Offerte aanvragen Bitumen daken?

Offerte landingspagina