Dakdekker Asten

Wil je er zeker van zijn dat het plaatsen van dakbedekking, een dakreparatie of andere dakwerken goed worden uitgevoerd, dan kun je het beste een dakdekkersbedrijf inhuren. Met een professionele dakdekker in Asten ben je altijd gegarandeerd van kwaliteitswerk waar je lang plezier van hebt.

  • Gecertificeerd dakdekkersbedrijf
  • 10 jaar garantie
  • Wij werken duurzaam
Offerte aanvragen

Onze diensten

Wij zijn een gecertificeerd dakbedekkersbedrijf, gespecialiseerd in het plaatsen, renoveren en onderhouden van duurzame daken. Of het nu gaat om een plat dak of een pannendak. Ons team bestaat uit vakkundige en servicegerichte dakdekkers en wij zijn jouw oplossing voor al jouw duurzame dakwerkzaamheden. Wij zijn werkzaam op zowel de zakelijke markt als de particuliere markt. 

Leien daken

Ontdek de tijdloze allure en duurzaamheid van natuurstenen leien en keramische leipannen, een ambachtelijke dakbedekkingsoptie die zowel stijl als functionaliteit combineert.

Lees meer

Pannendak

De levensduur van een pannendak is met betonnen dakpannen 40 jaar en met keramische dakpannen 75 jaar. Wij werken duurzaam en met KOMO gecertificeerde producten.

Lees meer

Bitumen

De levensduur van een bitumen dak is ongeveer 20 jaar. Voorkom onverwachte kosten door lekkages. Laat de levensduur van je bitumen dak gratis door ons controleren.

Lees meer

Dakisolatie

Slim je eigen geld investeren. Laat je huis meer waard worden. In de winter je huis lekker warm, en in de zomer je huis lekker koel. Door je dak te isoleren, kun je dit in een handomdraai bereiken.

Lees meer

Lichtkoepels & Straten

Meer lichtinval nodig in je aanbouw, keuken, veranda of opbouw? Of een betere ventilatie of toegang naar je dak nodig? Neem een lichtkoepel of lichtstraat.

Lees meer

Dakinspectie

Nederland kent veel verschillende weersomstandigheden, waardoor je dak veel te verduren krijgt. Een jaarlijkse dakinspectie is van essentieel belang.

Lees meer

Sedumdak

Wil je zorgen voor meer groen in je wijk? Neem een sedumdak en draag bij aan een gezonde en prettige leefomgeving? De meeste gemeenten geven subsidie voor sedumdaken.

Lees meer

Detectie & verzekering

Heb je last van een lekkage aan je plat dak en wil je geen overbodige dakreparaties laten uitvoeren? Laat dan direct een lekkagedetectie uitvoeren door Meesman Dakdekkers.

Lees meer

Onderhoud daken

Meesman Dakdekkers is gespecialiseerd in bitumen daken, daar hoort ook onderhoud van bitumen daken bij. Wij kunnen je dak elk jaar onderhouden.

Lees meer

Ervaren dakdekkersbedrijf in Asten

Binnen de bouwwereld is dakbedekking een van de meest essentiële elementen. Wanneer hier fouten optreden, zullen die uiteindelijk leiden tot problemen in het hele gebouw. Soms kan het herstellen van verkeerd geplaatste dakbedekking of andere dakwerken ook moeilijk te repareren zijn. Woon je in Asten of omstreken, dan is het handig om een ervaren dakdekkersbedrijf in Asten in te schakelen voor al je dakwerkzaamheden. Zo kun je eventuele fouten beperken tot een minimum en een onnodige dakreparatie voorkomen.

Dakdekkersbedrijf Asten

Vermijdbare fouten bij dakbedekking plaatsen

De dakstructuur en het type dakbedekking zijn bepalend voor een correcte plaatsing van dakbedekking en een juiste uitvoering van alle andere dakreparaties. Wanneer bijvoorbeeld de folie niet goed wordt geplaatst, kan dit zorgen voor verstopping van de ventilatiesleuven. Het gevolg is uitdroging van de interne dakstructuur. Een optie is het plaatsen van ventilatieopeningen of speciale ventilatietegels. Dit kan je wel een stuk duurder uitkomen. Er zijn nog meer valkuilen bij het uitvoeren van dakreparaties. Elk professioneel dakdekkersbedrijf in Asten weet echter de fouten te vermijden, die veel doe-het-zelvers maken.

Deskundige dakdekkers kennen de valkuilen

Beschadigingen aan het dakoppervlak komen veel voor. Een vaak voorkomende fout is een slecht gelegde dakfolie. Vakkundige dakdekkers in Asten begrijpen als geen ander wat de functie is van de onderlaag onder de dakbedekking. Een van de onmisbare onderdelen van de onderlaag is het dakmembraan. Die garandeert de juiste dichtheid van het dak. Een verkeerde onderlaag voor de dakbedekking kan er verder in resulteren dat de gehele constructie niet genoeg stijfheid en stabiliteit biedt. De juiste dichte opstelling van de latten is erg belangrijk, omdat je hiermee de stijfheid van zowel de dakbedekking als het dakspant behoudt.

Extra aandacht voor steunpunten en stijgbuis

Net zo belangrijk is het aantal steunpunten waarmee het dakgewicht op het dakspant wordt overgebracht. Minimale verschillen in de wijze waarop de keramische tegel wordt geplaatst, kan ervoor zorgen dat er een andere afstand tussen de latten moet worden gehanteerd om de volledige structuur te verduurzamen. Bekwame dakdekkers letten er ook heel goed op dat dakbedekking rond de stijgbuis extreem strak is, aangezien water via deze plek kan binnendringen.

Dakbedekking in Asten

Slecht geïnstalleerde dakgoten voorkomen

Met een professioneel dakdekkersbedrijf voorkom je dat slecht geïnstalleerde dakgoten. Hoewel dit wordt beschouwd als een van de laatste klussen op het gebied van dakbedekking, valt het niet te onderschatten. Wanneer de verbindingen tussen de afzonderlijke elementen niet goed zijn geplaatst, kun je te maken krijgen met het losraken en vollopen van de gevel. Daarnaast is het essentieel dat dakgoten de juiste hellingen hebben, omdat het water zich anders op de lagere punten verzamelt en niet kan wegstromen, met alle gevolgen van dien.

Een goede dakdekker in Asten kiezen

Voor het uitvoeren van alle dakreparaties is een goede specialist nodig. Afhankelijk van het type dakbedekking of de aanwezigheid van dakramen, zal deze vakman aangeven welke ondervloer geschikt is en hoe alle dakelementen af te dichten ter voorkoming van een eventuele daklekkage. Een bekwame dakdekker besteedt aandacht aan alle bovengenoemde punten en andere problemen die zich kunnen voordoen bij het plaatsen van dakbedekking. Het is zeker de moeite waard om contact te maken met de beste dakdekkersbedrijven in Asten en je uitgebreid te laten informeren!