Bitumen dakbedekking levensduur

Ben je op zoek naar een nieuwe dakbedekking voor boven op je huis of bedrijfspand? Dan is het goed om hier een specialist voor in te schakelen. Bij Meesman Dakdekkers staan we klaar om je hierbij te helpen. Zo kunnen we voor jou bijvoorbeeld een mooi bitumen dak aanleggen. Dit is een soort dak van hoge kwaliteit, waarbij je er op mag rekenen dat dit ook lang meegaat. Wellicht vraag je jezelf dan af hoe lang je van dit dak mag gaan genieten? We vertellen je er graag meer over.

  • Is specialist in groene daken
  • Geeft 10 jaar garantie op je sedumdak
  • Biedt volledig op maat gemaakt dak
Offerte aanvragen

Onze diensten

Wij zijn een gecertificeerd dakbedekkersbedrijf, gespecialiseerd in het plaatsen, renoveren en onderhouden van duurzame daken. Of het nu gaat om een plat dak of een pannendak. Ons team bestaat uit vakkundige en servicegerichte dakdekkers en wij zijn jouw oplossing voor al jouw duurzame dakwerkzaamheden. Wij zijn werkzaam op zowel de zakelijke markt als de particuliere markt. 

Leien daken

Ontdek de tijdloze allure en duurzaamheid van natuurstenen leien en keramische leipannen, een ambachtelijke dakbedekkingsoptie die zowel stijl als functionaliteit combineert.

Lees meer

Pannendak

De levensduur van een pannendak is met betonnen dakpannen 40 jaar en met keramische dakpannen 75 jaar. Wij werken duurzaam en met KOMO gecertificeerde producten.

Lees meer

Bitumen

De levensduur van een bitumen dak is ongeveer 20 jaar. Voorkom onverwachte kosten door lekkages. Laat de levensduur van je bitumen dak gratis door ons controleren.

Lees meer

Dakisolatie

Slim je eigen geld investeren. Laat je huis meer waard worden. In de winter je huis lekker warm, en in de zomer je huis lekker koel. Door je dak te isoleren, kun je dit in een handomdraai bereiken.

Lees meer

Lichtkoepels & Straten

Meer lichtinval nodig in je aanbouw, keuken, veranda of opbouw? Of een betere ventilatie of toegang naar je dak nodig? Neem een lichtkoepel of lichtstraat.

Lees meer

Dakinspectie

Nederland kent veel verschillende weersomstandigheden, waardoor je dak veel te verduren krijgt. Een jaarlijkse dakinspectie is van essentieel belang.

Lees meer

Sedumdak

Wil je zorgen voor meer groen in je wijk? Neem een sedumdak en draag bij aan een gezonde en prettige leefomgeving? De meeste gemeenten geven subsidie voor sedumdaken.

Lees meer

Detectie & verzekering

Heb je last van een lekkage aan je plat dak en wil je geen overbodige dakreparaties laten uitvoeren? Laat dan direct een lekkagedetectie uitvoeren door Meesman Dakdekkers.

Lees meer

Onderhoud daken

Meesman Dakdekkers is gespecialiseerd in bitumen daken, daar hoort ook onderhoud van bitumen daken bij. Wij kunnen je dak elk jaar onderhouden.

Lees meer

Wat is een bitumen dak precies?

Voordat we gaan kijken naar de levensduur van een bitumen dak bedekking, zullen we je eerst even uitleggen wat dit precies voor materiaal is. We hebben het hier over een type dakbedekking die gemaakt is van bitumen. Dit is een zwart, stroperig materiaal dat voorkomt in aardolie en wordt gebruikt als bindmiddel voor verschillende bouwmaterialen. Het wordt vaak gebruikt voor dakbedekking vanwege de duurzaamheid en waterbestendigheid. Daken die van dit materiaal zijn gemaakt bestaan meestal uit meerdere lagen materialen, waaronder een onderlaag van dakleer of gewapend kunststof, een tussenlaag van bitumen en een bovenlaag van granulaat of grind. De lagen worden samengeperst en verwarmd om ze te laten hechten. Deze daken zijn bestand tegen extreme temperaturen en kunnen gemakkelijk worden aangebracht op platte of hellende daken.

Levensduur van een bitumen dak

Welke soorten bitumen daken zijn er allemaal?

Er zijn verschillende soorten bitumen daken, waaronder asfaltdaken, gemodificeerd bitumen en APP bitumen. Asfaltdaken zijn gemaakt van asfalt en zijn meestal het goedkoopste type bij deze soort daken. Gemodificeerd bitumen is gemodificeerd met polymer en is sterker en duurzamer dan asfalt. Deze soort is ontwikkeld om het materiaal nog duurzamer te maken. APP bitumen is ook een soort gemodificeerd bitumen dat wordt aangebracht met behulp van een lijm of een ander bindmiddel.

Hoe lang gaat een bitumen dak mee?

De levensduur van een bitumen dak varieert, afhankelijk van verschillende factoren. Denk daarbij aan zaken als het klimaat, de kwaliteit van het materiaal, de dikte van de lagen en het onderhoud. In gemiddelde omstandigheden heeft een bitumen dak een levensduur van tot wel 30 jaar. Sommige bitumen daken kunnen echter langer meegaan, afhankelijk van hoe goed ze zijn onderhouden. Het is dan ook belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan een bitumen dak om de levensduur ervan te verlengen. Dit kan omvatten het verwijderen van vuil en bladeren, het repareren van kleine scheurtjes of beschadigingen en het aanbrengen van een nieuwe laag bitumen om het dak te beschermen tegen UV-straling en andere elementen. Als een dak goed wordt onderhouden, kan het daadwerkelijk nog langer meegaan dan de gemiddelde levensduur van 15 tot 30 jaar.

Levensduur bitumen dak

Meer weten over het aanleggen van een bitumen dak?

Indien je meer wil weten over deze soort daken en hoe je deze aan kunt laten brengen op je huis of gebouw, dan mag je hiervoor altijd contact opnemen met Meesman Dakdekkers. Wij hebben jarenlange ervaring op dit gebied en zetten deze graag in voor onze klanten. We hebben door de jaren heen al een groot aantal daken gedekt met dit materiaal. Je mag ook altijd even contact met ons opnemen om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Wij zorgen er dan voor dat deze snel bij je binnen is. Uiteraard lichten we deze offerte ook graag voor je toe. Voor meer informatie over onze daken en ons bedrijf verwijzen we je graag naar de overige informatie op deze website.